Forvirring i skilteskoven

Selv om det kun er en del af døgnet at Bedervej i fire uger er spærret for gennemkørsel, er der døgnet rundt opstillet Indkørsel Forbudt skilte hvor vejen passerer Vilhelmsborg.

Siden 15. november har der døgnet rundt stået Indkørsel Forbudt skilte på begge sider af Vilhelmsborg, selv om det er tilladt at køre på vejen mellem k. 9 og 16 og igen mellem kl. 22 og 6.30. Siden billedet blev taget forleden, er teksten 'Arbejdskørsel tilladt' blevet ændret til 'Ærindekørsel tilladt'.

Det er for tiden svært at undgå at blive forvirret hvis man vil køre ad Bedervej fra Mårslet til Oddervej, eller omvendt.

I begyndelsen af november fortalte et gult informationsskilt, som var stillet op lige vest for T-krydset Bedervej-Nymarksvej, at Bedervej ville være helt spærret for gennemkørsel i fire uger, fra 15. november til 12. december.
Får dage inde i den annoncerede lukning blev det ændret til at Bedervej kun er lukket 2,5 timer om morgenen og 6 timer om eftermiddagen og aftenen. Ændringen kom efter Mårslet Avis havde taget sagen op. Den del af historien er beskrevet i denne artikel: Bedervej åbner 7 timer dagligt og 8,5 timer om natten.

Men uanset at vejen altså nu var blevet åbnet det meste af døgnet, blev der døgnet rundt ved med at stå Blind Vej skilte ved Nymarksvej-krydset og ved indkørslen til Bedervej/Vilhelmsborgvej fra Oddervej. Ligeledes blev der også døgnet rundt ved med at stå Indkørsel Forbudt skilte på Bedervej/Vilhelmsborgvej, kort før vejen passerer Vilhelmsborg.

Informationsskiltet med de tider hvor vejen er lukket.

Blind Vej skilte vendes
I denne uge er der indført en praksis hvor Blind Vej skiltene vendes om i de tidsrum hvor vejen er åben. Men Indkørsel Forbudt skiltene står der stadigvæk, også i de tidsrum hvor det er er tilladt at køre forbi Vilhelmsborg. Blot er teksten ‘Arbejdskørsel tilladt’ ændret til ‘Ærindekørsel tilladt’.

Skiltene er efter tilladelse fra kommunen sat op af Vilhelmsborg. Efter en ny henvendelse fra Mårslet Avis i denne uge har kommunens sagsbehandler bedt Vilhelmsborg om at indføre den nye praksis med Blind Vej skiltene så de ikke længere er synlige for trafikanterne i de timer hvor gennemkørsel er mulig og tilladt.
Det står uvist hen hvorfor Indkørsel Forbudt skiltene fortsat skal være synlige, også i de timer hvor indkørsel ikke er forbudt.

Ingen besked om Indkørsel Forbudt
Det forhold undrer også den arrangementansvarlige på Vilhelmsborg, Monica Forrest. I en mail til Mårslet Avis skriver hun: “Jeg har kun fået besked i mandags fra Helle (kommunens sagsbehandler, red.), at ”Blind Vej” skiltene skal ligges ned, når der er åbent.
Men jeg ved ikke nok om skiltningen til at jeg ved om ”Ærindekørsel tilladt” skiltene også skal ned, når der er åbent 🤔. Helle sagde kun ”Blind vej” men det vil give mening at ”Ærindekørsel tilladt” også tages ned. Så det vil jeg give dig ret i at vi skal.”

Trætte af det
“Vi, på Vilhelmsborg, er ligeså træt at denne skilte- og spærrings historie, som beboerne. Vi har ansøgt kommunen rettidigt og fået godkendelse på den først varslede spærring”, tilføjer Monica Forrest.
Hun forklarer også at lukningen har sikkerhedsmæssige årsager:
“Vi har rigtig meget aktivitet på stedet i disse dage. Og da logistikken er sådan at heste, ponyer, børn og voksne skal passere vejen for at komme fra stævnestalden til opvisningshallen, så kan der opstå farlige situationer, da der er begrænset udsyn. Og vi har desværre oplevet utålmodige trafikanter, som giver farlige situationer.”

Ekstra omvej fra i år
Det er langt fra første gang at Vilhelmsborg holder et flere uger langt julestævne, og hver gang har Bedervej været lukket helt af under stævnerne.
Men til forskel fra tidligere er Nymarksvej fra i år blevet lukket permanent ved Giber Ringvej, og dermed er alternativet til Bedervej nu en meget længere omvej ad enten Tandervej-Tisetvej eller ad Langballevej.
Det tænkte hverken arrangørerne på Vilhelmsborg eller kommunens sagsbehandler åbenbart på, inden de rutinemæssigt henholdsvis søgte og gav tilladelse til lukning af vejen.

PerH.

1 kommentar

Skriv kommentar

Your email address will not be published.