Familien Falengreen er lokale frisører i tre generationer

Louis Falengreen er den yngste af tre generationer frisører fra samme familie i Mårslet. Han klipper sine kunder i Salon Soul som også er kontor for firmaet By Falengreen. Firmaet sælger produkter til hårpleje som hans mor Dorte Falengreen udvikler.

To af de tre generationer i Salon Soul, Dorte og Louis Falengreen.

Historier fra salonen

Frisørerne i Mårslet har mange spændende historier at fortælle, derfor bringer Mårslet Avis en lille serie hvor vi tager læserne med rundt til byens fire saloner.
Dette er den anden af fire artikler i serien. Læs også de andre:
Frisør og designer i gang med det vildeste vilde (om Mette Buchhave på Langballevej).
Frisøren får del i kundernes glæder og sorger (om Lene Jensen i Frisørhuset).
Frisøren der ikke ville slå ihjel (om Kawa Khalil i Mårslet Frisør).

Da de nationale corona-restriktioner blev lempet så meget at de nedlukkede frisører fik lov til at genåbne, var Dorte Falengreen tæt på at gøre det modsatte; nemlig helt lukke og slukke for Salon Soul som hun har ejet i næsten 15 år.

Lejere sagde op
I en hel del år har hun dog ikke selv klippet i salonen på Hørretvej på daglig basis; derimod har hun haft travlt med at udvikle og sælge produkter til hårpleje under varemærket By Falengreen. Til gengæld har der været andre frisører som har lejet sig ind i salonen og betjent kunderne.
Men lige netop da coronaens kvælertag på samfundet blev mildere, sagde de seneste lejere op og flyttede ud. Så Dorte Falengreen stod nu med en fuldt udstyret salon uden frisører, og hun kunne umuligt selv holde den åben på fuld tid. Tanken om at lukke blev pludselig ret nærliggende.

Sønnen sprang til
Men så sprang sønnen, 27-årige Louis Falengreen, til.
– Jeg sagde til min mor ‘Ved du hvad, jeg tror jeg har fået en god idé. Jeg kan køre salonen videre’, når han lige at fortælle, inden mor Dorte mildt grinende afbryder ham.
– Nej, du sagde ‘Den salon tager jeg’, ler hun.
Hvorom alting er, så kan man nu møde Louis i salonen med saks, kam og barberkost i hænderne.

Salonen er moderne indrettet i et gammelt udhus til ejendommen på hjørnet af Hørretvej og Langballevej.

Var mekaniker
Modsat sin mor, der er udlært frisør i Aarhus og efteruddannet gennem tre år i London, har Louis ikke gennemført en formel uddannelse inden for faget. Inden han sprang til som salonens redningsmand, arbejdede han som mekaniker hos Toyota og biludlejningsfirmaet Hertz.
– Men jeg er nærmest født ind i frisørfaget, og gennem årene har jeg klippet rigtig mange mennesker. Jeg ved at jeg kan håndværket med dem her, siger han og kigger på sine hænder.

– Bare så dygtig
Indtil videre bliver Louis’ evner som frisør understøttet med vejledning og undervisning fra Dorte, og hun er vældig tilfreds med sønnens kompetencer.
– Han er mindst lige så god som en fjerde års elev på frisørskolen. Han er bare så dygtig, siger hun ikke uden stolthed i stemmen.

Mormor er også med
Tips og gode råd kan Louis også få fra sin mormor, Kirsten Falengreen. Også hun er frisør og etablerede for omkring 50 år siden familiens første salon i Mårslet. Den lå i et lejet lokale på Agervej og hed Salon Galla.
Selv om hun gik på pension for en del år siden og bruger megen tid på sin hest, kommer Kirsten dagligt og hjælper til i datterens og nu også barnebarnets salon.

Til Aarhus og retur
Hendes egen salon flyttede Kirsten til Schleppegrellsgade i Aarhus i 1990-erne, og i en en del år var der ingen frisør fra familien Falengreen i Mårslet.
Det ændrede sig da Dorte Falengreen for omkring 15 år siden flyttede den modsatte vej, fra en salon hun havde på Jordbrovej i Aarhus N. til Hørretvej 26, Mårslet. Det krævede dog noget byggearbejde.

Var blot et udhus
– Den gang var salonen her et gammelt udhus, fyldt op med tomme øldåser og alt muligt andet skrammel, og så var der beboelsen med tre lejligheder. Men jeg kunne se at det kunne indrettes til salon, og så købte jeg hele molevitten og fik det indrettet som det skulle være, fortæller Dorte.
Udover at være et sted hvor både mænd og kvinder kan blive klippet, og mænd barberet, fungerer Salon Soul også som kontor for By Falengreen – Dortes firma for miljø- og energivenlige hårplejeprodukter.

Har selv udviklet produkterne
– Det begyndte med at jeg fik allergi af de produkter jeg brugte i salonen på Jordbrovej. Så begyndte jeg at studere hvad det egentlig var for nogle ingredienser der var i dem, og jeg fandt ud af hvordan de kunne undværes eller erstattes med nogle andre og uskadelige, fortæller hun.
Med hjælp fra Teknologisk Institut fik hun i første omgang eksperimenteret sig frem til en hårvoks uden parfume eller andre stoffer der kan give allergisk reaktion.
– Det kostede mig 300.000 kr. i udviklingsomkostninger, og så stod jeg med 300 dåser af den nye hårvoks.

Ingen kan være i tvivl om hvilke produkter der bliver solgt her.

Ingen ville købe
Det eneste problem var, at ingen ville købe den nye voks, fordi den ikke duftede af noget.
– Men så forærede jeg den bare til kunderne. Og så fandt de ud af at den faktisk var rigtig god, og at de slap for de udslæt som de fik af det hårvoks de plejede at bruge. Og så begyndte det at køre.
Snart fik Dorte også udviklet miljø- og allergivenlig shampoo, conditioner og hårspray; alle godkendt til det nordiske Svanemærke for miljøvenlige produkter og det internationale Allergy Certified mærke.

Sælges både i Danmark og udlandet
By Falengreen produkterne bliver produceret efter Dortes opskrifter og fyldt i By Falengreen flasker og dåser hos en underleverandør som er specialiseret i den slags produktion.
Derfra går de til et lagerfirma som sørger for den praktiske distribution til forhandlere i form af frisører og kosmetologer over hele Danmark samt i Norge, Sverige, Spanien, Belgien, Tyskland og England.
Produkterne kan også købes via By Falengreens webshop samt selvfølgelig i Salon Soul.
Louis er også blevet involveret i By Falengreen, og på lige fod med Dorte tager han ofte ud og besøger firmaets kunder.
Men der er næsten altid mindst en af dem til stede i salonen, så det er fortsat muligt at blive klippet – og nu også barberet – af en Falengreen i Mårslet.
PerH.

2 kommentarer

  1. Sådan, fantastisk godt gået af den lille familie. Fortsat held og lykke med både salon og hårprodukter ❤️👍❤️

  2. Tillykke med familiesammenfføringen . Nu med 3. generation. Alt godt til JER i fremtiden. Louis er jo en rar og behagelig ung flot mand med et dejligt væsen, han skal nok gøre sig godt i såvel salon som ude i firmaets interesser med salg af hår produkter som mor Dorte har lagt så megen sjæl og livskraft i.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.