Fællesrådet vil have Mårslet med på råd om rådmands forslag

Forretningsudvalget vil have lokalsamfundet inddraget i spørgsmålet om 220 nye boliger i Mårslets nordlige ende, udover dem som i forvejen er ved at blive planlagt.

Marken på billedet indgår i de 23 hektar som er foreslået til byudvikling. Herfra er der kun 200 meter til de nærmeste huse i Tranbjerg. Billedet er taget fra cykelstien langs Letbanen mod Tranbjerg.

Mårslet Fællesråd var ikke informeret eller spurgt til råds inden rådmand Bünyamin Simsek (V) i forrige uge gik i pressen med et omfattende forslag om 3.600 nye byggegrunde i Aarhus Kommune, deraf 220 i den nordlige ende af Mårslet. Det oplyser formanden for Fællesrådets forretningsudvalg (FU), Anders Kjær. De 220 nye grunde er tiltænkt parcel- og rækkehuse.

Ønsker lokal inddragelse
På et møde i denne uge besluttede FU at bede om mere information fra rådmanden. Samtidig ønsker FU at rådmandens Teknik og Miljøforvaltning afholder et borgermøde eller lignende om sagen.

– I FU har vi ikke taget stilling til forslaget som vi kun kender fra pressens omtale. I vores behandling af det vil vi tage udgangspunkt i Helhedsplanen for Mårslet, og der skal være en ordentlig proces med inddragelse af lokalsamfundet, siger Anders Kjær.

Simseks forslag drejer sig om arealerne inden for de lyserøde linjer på kortet. Bygningerne i den vestlige ende er Tranbjerggård. På det grå areal syd for gården er der ved at blive lavet lokalplan for omkring 35 parcelhuse og 110 rækkehuse. Grafik: Aarhus Kommune.

Næstformand har stillet lignende forslag
Som omtalt i Mårslet Avis’s tidligere artikel Rådmand vil udbygge Mårslet med 220 boliger på bar mark ligner Mårslet-delen af Simseks nye forslag et forslag som Tranbjerggård ApS fremsatte i 2017. Ligesom Simseks forslag handlede det om at inddrage en del af gårdens jord nord for Tranbjerggårdsvej til fremtidig byudvikling. Tranbjerggaard ApS ejes af Mårslet Fællesråds næstformand Jens Thomsen og hans familie.

Nye forslag er mindre
Tranbjerggårds forslag blev den gang afvist af Teknisk Udvalg under byrådet. Simseks nye forslag adskiller sig fra Tranbjerggårds gamle ved at det nye forslag kun omfatter 23 hektar (230.000 kvadratmeter), mens det gamle drejede sig om 36 hektar. Desuden er det ikke Tranbjerggård der ejer hele det areal som Simsek nu foreslår udstykket, en mindre del af det tilhører andre lodsejere.

Omkring 145 boliger på vej på naboareal
Også uden Simseks nye forslag er der planlagt omfattende nybyggeri i Mårslets nordlige ende. Aktuelt er der ved at blive lavet lokalplan for et nyt boligområde på 11,3 hektar mellem Tranbjerggårdsvej og Hørretløkken.

Dette areal ejes dels af Tranbjerggård og dels af kommunen. Ifølge de foreløbige skitser skal der bygges omkring 35 parcelhuse og 110 rækkehuse på dette areal.
PerH

Skriv kommentar

Your email address will not be published.