1. marts skrev avisens redaktør, Per Henrik Hansen, en kommentar med opfordring til fornyelse i Mårslet Fællesråd. Den kan du læse her.
På opfordring fra redaktøren har fællesrådets forretningsudvalg (FU) skrevet et svar. Det kan du læse herunder.
Tak for din henvendelse
Vi er selvfølgelig enig med dig i, at antallet af deltagere i repræsentantskabsmødet kunne være bedre, men vi må også sige, at forklaringerne herpå kan være mangeartede.
Dels kan det være udtryk for tilfredshed, utilfredshed eller fordi vi heldigvis i Mårslet har så mange engagerede borgere, der snart hele året er deltagere i de utrolig mange aktiviteter, der foregår i vores by.
Mange forældre deltager i deres børns skoleliv med forældremøder, skole-hjemsamtaler, idrætsaktiviteter og foreningsliv og/eller andre generalforsamlinger.
“Er man ikke 100% med overalt, er man helt ude”
Der ligger næsten et kulturelt mere eller mindre eksplicit ønske fra det omgivende samfund om at være engageret, at deltage i alt, men der er vel også behov for engang imellem at restituere, at være sammen med familie eller venner og overvinde de mange 24-7-psykiske påvirkninger, mennesket er udsat for.
Er man ikke 100% med overalt, er man helt ude. Der må derfor være respekt for, at man engang imellem vælger fra.
Eksempelvis siger du, at “vi ikke formår at involvere flere end den faste skare”. Men det er måske, sådan det er, jævnfør ovenstående argumentation. Der er måske ind imellem ikke plads til mere engagement. Ofte høres det, at forventningspresset om deltagelse i virkeligheden får den modsatrettede effekt.
“Debatten tages altså oftest løbende. “
Vel, vi har nu drøftet, om generalforsamlingen kunne gøres mere interessant, men vi er jo jævnfør vedtægterne nødt til at de faste punkter på. I forhold til beretningen, så må vi sige, at FU løbende tager emner op relevant for 8320, og det handles der så på.
Det kan være høringssvar, det være sig afholdelse af borgermøder etc. Debatten tages altså oftest løbende. På borgermøder og, som du rigtigt nævner omkring arbejdet med de 300 Ha, har der været fin deltagelse.
Du har vel ret i, at vi har det FU, de tilknyttede foreninger ønsker, og hvis de ønskede noget andet, så måtte det ske. Derfor har du sikkert også ret i, som jeg for øvrigt andetsteds allerede har beskrevet, at mange sikkert “ikke lige orker at engagere sig”.
“… giver bagslag, når mennesket hele tiden skal være positiv og udviklingsparat.”
Måske er det én af tidens svøber, at man altid skal tage “ja-hatten på”, som Svend Brinkmann har beskrevet i sin bog: “Stå Fast, et opgør med tidens udviklingstvang”.
Det giver bagslag, når mennesket hele tiden skal være positiv og udviklingsparat. Derfor må vi acceptere, hvad vi har, lære at sige nej engang imellem, og egentlig være glade for dem, der faktisk gør noget, selv om andre ikke synes, det er nok.
Vi er frivillige, der bruger den tid, vi har, og hvis nogen andre ønsker det anderledes, må de ændre det.
“Konstant udvikling ender måske i en forknyt afvikling”
Konstant udvikling ender måske i en forknyt afvikling, når mennesker ikke kan følge med længere. I stedet bør man måske være glad for nuet, for livet og de, man omgås med.
Vi må nødvendigvis have vores bestyrelsesmøder lukkede. Det gælder alle bestyrelser. Dog er der, som du også ved, mulighed for enhver til at deltage i det åbne formøde som første punkt på vores dagsorden, og det har en del også fint benyttet sig af.
På Fu´s vegne
Thorkild Tosti