Entreprenøren forstår ikke kritikken af forsinkelser på Tandervej

MJ Eriksson efterlyste i næsten to år et projekt at arbejde efter, siger projektchefen.

Tandervej er lukket til midten af juli, ifølge den seneste plan

Entreprenørfirmaet forstår ikke den kritik som Aarhus Kommune kom med i fredags af de gentagne og månedlange forsinkelser på Tandervej i Mårslet.
Den vigtige indfaldsvej har været spærret i flere omgange mellem de to rundkørsler, og senest blev genåbningen udskudt endnu engang. Nu er det planen at vejen først skal åbnes igen i midten af juli.

Regn og vanskelig ler-jord
Kommunen og entreprenørfirmaet M.J. Eriksson er enige om at en del af årsagen er store mængder regn både i efteråret og i april i år. Den lerede jord er vanskelig at arbejde med for vejbyggerne i våde perioder.
Men herfra er der ikke enighed. Kommunens anlægschef Trine Buus Karlsen sagde i fredags her i Mårslet Avis at forsinkelsen ikke er acceptabel og at entreprenørfirmaet havde fejlvurderet opgaven.
– Vi havde nok håbet at de havde prioriteret opgaven noget højere, mente anlægschefen.

Efterlyste projekt i to år
Men Regionschef Morten Rahbek afviser kritikken:
– Jeg mener ikke vi har fejlvurderet opgaven.
Ifølge Rahbek har entreprenøren, som også stod for byggeriet af Giber Ringvej, i næsten to år bedt kommunen om at få et projekt at bygge cykelstien efter.

Projekt et halvt år forsinket
Stien er en del af både ringvejs-projektet og af renoveringen på Tandervej, og entreprenøren fremhæver at det ville være have været praktisk og billigere at bygge stien samtidig med ringvejen, når maskinerne alligevel var i gang.
– Men kommunens rådgiver leverede først projektet et halvt år efter at det skulle have foreligget. Det kom i oktober, og så satte ”regntiden” for alvor ind, og vi måtte indstille arbejdet, siger Morten Rahbek.

Spærret siden april
Tandervej blev genåbnet igen i november, men det var kun midlertidigt mens gravemaskinerne holdt stille. Efter planen blev den i april spærret igen og har været det siden.

Læs også:
Plan B går i gang: Tandervej spærres en måned mere (7. juni 2024)

johs

Skriv kommentar

Your email address will not be published.