Efteråret byder på mindst otte lokale koncerter

Vidt forskellige orkestre og solister optræder i lokalområdet den kommende tid. Både Giber Å Kulturdage, Musik i Mårslet og Testrup Højskole arrangerer koncerter. Her kan du få et overblik.

Tone of Voice Orchestra spiller på Testrup Højskole 6. november. Foto: Karin Rørbech.

Har man lyst til at høre levende musik – især af forskellig rytmisk slags – kan man se frem til adskillige gode oplevelser i Mårslet, Testrup og Langballe fra her i august og frem til slutningen af november. Indtil videre har tre forskellige arrangører planlagt i alt otte koncerter af vidt forskellig karakter.

Halvdelen af koncerterne står gruppen Musik i Mårslet for. Med Hanne Fahl som primus motor sørger gruppens 10 frivillige for at der en gang om måneden er en musikalsk oplevelse i Folkehuset Mårslet. De to andre arrangører er Giber Å Kulturdage og Testrup Højskole.

Sætter man de tre aktørers tilbud kronologisk op, ser det samlede program sådan ud:

Maltekspressen er en kvartet som spiller svingende spillemandsmusik ved en høstkoncert på Dalsgaard i Langballe, 17. august kl. 19. Giber Å Kulturdage står for arrangementet hvor der også vil være fællessange. Desuden vil Anne Marie Dalsgaaard Mikkelsen, som er 10. generation på gården, fortælle lidt lokalhistorie.

Tango Cancion, som optræder ved Musik i Mårslets koncert i Folkehuset 25. august kl. 17, består af tre fremtrædende argentinske musikere, guitaristerne Saul Zaks og Alejandro Sancho samt sangerinden Natalia Vartanian. Som navnet mere end antyder, bygger en stor del af deres musik på Argentinas traditionelle tango; men også andre argentinske genrer er med i repertoiret.

Mija Milovic er en dansk/montenegrinsk musiker, komponist og producer baseret i København. 12. september kl. 19.30 indleder hun efterårets koncertsæson på Testrup Højskole med sit mix af forskellige musikalske genrer og tekster “om at lokalisere magi i det almindelige, at blive revet med af medmenneskers energi og holde plads til hinanden i et fællesskab, at føle sig fremmedgjort i det urbane landskab og lære at give slip”, som der står på højskolens website.

Remedy er navnet på et af den lokale bassist Ole Nørskovs musikalske projekter. De fire herrer i bandet giver den fuld gas med deres blanding af blues’n’boogie og rock’n’roll ved Musik i Mårslets arrangement i Folkehuset 29. september kl. 17.

he is tall er det navn som singer-songwriteren Troels Thorkild Sørensen bruger når han går på scenen. Det gør han i Folkehuset 27. oktober kl. 17. Troels Thorkild Sørensen er vokset op i Mårslet. Som he is tall spiller han sin helt egen musik. Ifølge Musik i Mårslet er han påvirket af hiphop og country, og han skaber sin helt egen ærlige og originale lyd der tager lytterne med rundt gennem følelsernes landskaber.

Tone of Voice Orchestra er efter denne skribents opfattelse et af de mest spændende og nyskabende bands på den danske musikscene de seneste år. Det kan opleves på Testrup Højskole 6. november kl. 19.30. Det er kun et par år siden orkestret blev dannet, men besætningen er langt fra at være nybegyndere. Tværtimod er der tale om ikke mindre end 10 meget erfarne og professionelle musikere, deraf fire sangerinder. En af sangerinderne er Trinelise Væring der har komponeret al musikken sammen med saxofonisten Fredrik Lundin. Han er – efter undertegnedes mening – en af Danmarks ypperste jazzmusikere, arrangører og orkesterledere.

Ensemble Hermes kommer også til Testrup Højskole i november, nærmere bestemt 14. november kl. 19.30. Det er det eneste af de her omtalte orkestre hvor udgangspunktet ikke er rytmisk men klassisk musik. Højskolens website fortæller at Ensemble Hermes er et Aarhus-baseret musikerkollektiv, drevet af seks unge strygere. Sekstetten dyrker en lyttende og kammermusikalsk tilgang til musikken og har som mål at fremmane en dybere forståelse af musikken og skabe intense koncertoplevelser.

Mr. Dean and The Rebels spiller ved Musik i Mårslets sidste koncert i efteråret. Det sker 24. november, og som sædvanligt i Folkehuset kl. 17. Det rebelske band har lokale rødder i Mårslet, og dets fem medlemmer har en forkærlighed for rockabilly og rock’n’roll. Det er lige en aften for dig hvis du siger yes! til navne som Elvis Presley, Chuck Berry, Eddie Cochran, Carl Perkins og Buddy Holly.

Sangaften. Nu vi er ved musikken kan vi også lige fortælle at Testrup Højskole holder sangaften med alt godt fra Højskolesangbogen 21. november kl. 19.30.

Flere oplysninger og billetsalg
Koncerterne i Folkehuset kan du læse mere om – og booke billetter til – på Musik i Mårslets website.

Testrup Højskole fortæller på sit website mere om både koncerter og en række kommende foredrag. Her kan der også købes billetter i forsalg.

Giber Å Kulturdages høstkoncert i Langballe kan du læse mere om her.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.