De Grønne Spejdere lukker og slukker

Efter 95 år er det slut med KFUM og K spejdere i Mårslet.

Det er endnu uvist hvad der skal ske med spejderhuset på Obstrupvej.

Torsdag 20. juni holder De Grønne Spejdere ikke alene sommerafslutning, aftenen vil også markere den definitive afslutning på 95 års KFUM og K spejderliv i Mårslet.
Aktuelt bærer kun omkring 10 børn og unge den grønne spejderuniform ved samlinger her i byen, og efter sommerferien ville de blot have to ledere tilbage. Det er for få til at fortsætte, har spejderne besluttet.
– De seneste år har vi virkelig prøvet meget på at rekruttere flere børn og unge til at blive spejdere og få flere ledere, men det er ikke rigtig lykkedes, fortæller spejderlede Rebecca Jensen.

Uvis fremtid for spejderhuset
Det er endnu uvist hvad fremtiden bliver for spejderhuset på Obstrupvej og for den hytte som Mårslet-spejderne har ved Edslev i den fredede Jeksendalen.
Ifølge Tingbogen er det Aarhus Kommune som ejer huset på Obstrupvej, ligesom kommunen ejer den grund som Edslevhytten ligger på; mens spejderne ejer selve hytten.

De Blå Spejdere er i fuld vigør
De blå spejdere, som lokalt hedder Giber Å Gruppe, oplever – modsat de grønne – stor tilslutning.
– Vi har cirka 120 børn og unge fra 5 til 25 år som medlemmer; hovedparten er i alderen fra 6 til 12 år. Det har været stabilt gennem de seneste 10 år, fortæller den blå gruppeleder Mads Villesen.
Cirka 20 ledere organiserer aktiviteterne i Giber Å Gruppes hus på Nymarksvej.
Giber Å Gruppe blev oprettet for 17 år siden, oplyser SpejderWiki.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.