Daginstitutioner undgår nedskæring

Rådmand Thomas Medom (SF) vil alligevel ikke tage penge fra Solbjerg-Mårslet Dagtilbud og andre velfungerende områder for at give dem til områder med mange sårbare børn.

I daginstitutionen Solhuset var halvdelen af medarbejderne sygemeldt eller i isolation forrige uge.

Børn- og ungerådmand Thomas Medom (SF) har bøjet sig for pres fra forældre og dropper ideen om at daginstitutioner i velfungerende områder som Mårslet skulle afgive pædagogtimer til institutioner i områder med flere sårbare børn. En ide som han gav konkret form med et udspil til såkaldt sociale normeringer i august.

Ingen mister penge
Rådmandens tilbagetrækning fremgår af en pressemeddelelse udsendt i fredags. Her skriver han om en ny model for fordeling af budgetter i dagtilbud at ingen aarhusianske dagtilbud vil miste penge i 2022.

Rådmand Thomas Medom har bøjet sig for forældreprotester. Foto: Aarhus Kommune.

– Jeg har haft en god dialog med blandt andet forældreorganisationer og lederorganisationer om at justere modellen. Med den nye fordeling er der forsat fokus på at give mere til sårbare og udsatte børn, men på en måde, så ingen dagtilbud mister penge, siger Thomas Medom.

Highfive for at lytte
Forkvinden for forældrebestyrelsen i Solbjerg-Mårslet Dagtilbud, Bianca Dobrawa Brumé, finder det dejligt at rådmanden har lyttet til forældrenes protester.

– Han skal have en highfive for at lytte, og for at det ikke var nødvendigt med 20.000 vrede forældre med høtyve for at få ham til at ændre holdning. Det var nok med et dialogmøde med 70 meget vrede forældre, siger hun.

Slet ikke i mål endnu
Efter Bianca Dobrawa Brumés opfattelse er der dog stadig rigelig plads til forbedringer i institutionernes budgetter.
– Vi er slet ikke i mål med minimumsnormeringerne endnu, siger hun.

Folketinget har vedtaget at der fra 2024 skal være minimumsnormeringer på en pædagog per tre vuggestuebørn og en pædagog per seks børnehavebørn.

Men loven gælder kun som et gennemsnit på kommuneplan, så Aarhus og andre kommuner kan godt køre med lavere normering i nogle institutioner, hvis bare de er højere i andre.

Kommer op i valgkamp
– Vi forældre kæmper videre for at minimumsnormeringerne skal gælde helt ned på den enkelte stue. Blandt andet vil vi tage det op i valgkampen op til kommunevalget i november, siger Bianca Dobrawa Brumé.

Tidligere artikel om samme sag: Daginstitutioner mister pædagogtimer

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.