Corona: Tre årgange på skolen skiller sig ud

Både skolen og daginstitutionerne bestræber sig på at Mårslets nye røde corona-status skal påvirke børnenes hverdag så lidt som muligt.

Omkring halvdelen af skolens elever og ansatte er eller har været smittet med corona. vurderer pædagogisk leder Pernille Lauritsen.

Selv om Mårslet Sogn i går kom op i det røde felt for coronasmitte, bestræber ledelse og personale på såvel skolen som daginstitutionerne sig på at opretholde en så normal hverdag som muligt for børnene.

Skolen har den seneste uge fået meldinger om otte smittede børn, alle fra to årgange i indskolingen (de yngste klasser) og en årgang på mellemtrinnet.
– Ugen ud holder vi de tre årgange klart opdelt i klasser i skoletiden og i grupper i SFO. De får for eksempel ikke undervisning hvor flere klasser er sammen, fortæller Pernille Lauritsen, pædagogisk leder på Mårslet Skole.

Skolen har også øget opmærksomheden på hygiejne og andre almindelige retningslinjer for at begrænse smitten, men der er stort set normal skoledag for alle andre end de direkte berørte årgange.
– Blandt andet fastholder vi 6. klassernes fælles forberedelse af årets musical, siger Pernille Lauritsen.
Hun tilføjer at der i dag – torsdag – ikke er kommet nogen meldinger om nye smittede elever.

Børnehavebørn leger ude
I byens daginstitutioner tackler personalet situationen ved at have børnene udendørs så meget af dagen som muligt
– Og når de er inde, holder de sig så vidt muligt i deres grupper og laver ikke aktiviteter på tværs af dem. Desuden har vi skruet op for håndvask, afspritning og anden hygiejne, siger Birgitte Rasmussen, leder af Solbjerg-Mårslet Dagtilbud.

Daginstitutionerne er dog udfordret af at det er svært at skaffe nok pædagoger og medhjælpere. For at have personale nok kan det være nødvendigt at samle børn fra forskellige grupper i ydertimerne morgen og aften.

Dag to i det røde felt

Intet er blevet bedre eller værre siden Mårslet i går blev farvet rødt som et af de sogne hvor alle tre grænseværdier for coronasmitten er overskredet. På alle tre parametre er tallene præcis som i går. Det vil sige:

  • Antal smittede i Mårslet de seneste 7 dage: 48 (grænseværdi 20)
  • Positive tests af alle PCR-tests: 5,6 procent i Mårslet (grænseværdi 3 procent)
  • Incidens (antal smittede per 100.000 indbyggere): 827 i Mårslet (grænseværdi 800)
    Kilde: Aarhus Kommune

Først når Mårslet Sogn har været under mindst en af de tre grænseværdier syv dage i træk, kommer vi ud af det røde felt.
Myndighedernes anbefalinger for røde sogne kan ses her: coronasmitte.dk.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.