Brugsen leder efter byggegrund til en vaskehal

Efter den store ombygning har SuperBrugsen vendt underskud til overskud et år før forventet og vil nu investere i en vaskehal til biler.

SuperBrugsen kom ud af 2021 med et overskud på 607.000 kr.

Hvis det lykkes bestyrelsen for SuperBrugsen at finde en egnet grund til formålet, vil alle Mårslets bilejere få mulighed for at køre hen og få vasket deres køretøj i en lokal vaskehal.
– Vi vil meget bygge en vaskehal i Mårslet, men vi mangler en byggegrund til det. Der arbejdes på det, men det er svært at finde en grund som ligger godt til en vaskehal.
Det fortalte den afgående bestyrelsesformand Anne-Mette Bay Bjørn på onsdagens generalforsamling i Mårslet og Omegns Brugsforening A.M.B.A. som er foreningen bag SuperBrugsen på Hørretvej.

Gode erfaringer
Bestyrelsens ønske om at investere i en vaskehal i Mårslet hænger sammen med at den lokale brugsforening har en ganske god økonomi med penge på kistebunden, samtidig med at der er gode erfaringer med at tjene penge på drift af en vaskehal.

Sammen med brugsforeningerne i Gedved og Stilling har Mårslet-foreningen i nogle år ejet et servicecenter med en benzintank og to vaskehaller i Gedved ved Horsens. Det har vist sig at være en god investering, og i 2021 tjente hver af de tre foreninger 429.000 kr. på Gedved-bilejernes behov for brændstof og bilvask.

Underskud vendt til overskud
Også driften af SuperBrugsen i Mårslet og den tilhørende OK-tank gav overskud i 2021, nemlig 438.000 kr. Det var et væsentligt bedre resultat end det foregående år. I 2020 førte den store ombygning af butikken som forventet til et underskud på forretningen i Mårslet på 872.000 kr.

Bekymringer var ubegrundede
På generalforsamlingen glædede Anne-Mette Bay Bjørn sig over at det var gået så hurtigt med at vende underskud til overskud.

– Det var en stor beslutning da vi for nogle år siden valgte at investere 20 millioner kr. i ombygningen, og det var ikke uden betænkeligheder vi gjorde det. Prognoserne sagde at der ville gå to år efter ombygningen til vi igen ville have en rentabel forretning, men vi har fået økonomisk gevinst allerede efter et år. Så vore bekymringer viste sig at være ubegrundede, lød det fra den lettede formand.

Efter tillæg og fradrag af forskellige finansielle udgifter slutter det samlede 2021-regnskab med et overskud på 607.000 kr. efter skat. De penge bliver lagt til egenkapitalen som dermed er oppe på 19,8 millioner kr.

Tredje halvleg
Efter de behagelige nyheder om økonomien og valg af bestyrelse (se den gule boks herunder) gik forsamlingen over til generalforsamlingens tredje halvleg i MultiHallens sal B.
Her hyggede de cirka 50 deltagere – som hovedsageligt kom fra det mere livserfarne segment af brugsforeningens medlemmer – sig med hotdogs fra en til lejligheden rekvireret pølsevogn samt dertil hørende drikkevarer.
Som afslutning var der lodtrækning om vin, gavekort, chokolade og andet godt fra SuperBrugsens hylder, med præmie til alle fremmødte.

Brugsforeningen skifter formand

Efter 10 år på posten synes Anne-Mette Bay Bjørn at hun har været formand for Mårslet og Omegns Brugsforening længe nok, og ved generalforsamlingen gik hun helt ud af bestyrelsen.
Hun fik stor ros for sin indsats i en takketale som bestyrelsesmedlem Steffen Skovfoged holdt.
– Du har sikret en ny butik med en sund økonomi samt en forening i tæt kontakt med byens foreninger og kulturliv, sagde han.
En ny formand vil blive valgt ved et bestyrelsesmøde i maj.

Som nyt medlem af bestyrelsen blev den revisor-uddannede Sandra Surland valgt uden modkandidater. Der var genvalg til de tre andre bestyrelsesmedlemmer som var på valg, Julie Homann Carøe, Per Enevoldsen og Kristian Houlberg Møller Thomsen.
Derudover består bestyrelsen af Steffen Lytgens Skovfoged, Tony Dimitris Lund-Burmeister samt Henrik Bendix Jensen.

IT-koks skyld i tomme hylder

I sin sidste mundtlige beretning til en generalforsamling i brugsforeningen havde Anne-Mette Bay Bjørn en syrlig kommentar til COOP som SuperBrugsen får sine varer fra.
– COOP har igen udfordret os. De har indført et nyt IT-system, som vi skal bruge til at bestille varer, men det har ofte svigtet og været årsag til tomme hylder i butikken, til stor frustration for kunderne og personalet.
– Det nye prestigefyldte bestillingssystem har også været væsentligt dyrere end forventet, og vi har derfor måttet øge vores betaling til COOP, fortalte hun.

Dyre lærepenge

Som omtalt ovenfor tjener SuperBrugsen i Mårslet gode penge på en investering i et bil-servicecenter nær Horsens, men langt fra så godt er det gået med den lokale brugsforenings første investering uden for Mårslet.
For en halv snes år siden skød foreningen sammen med fem andre brugsforeninger penge i selskabet Detail Nord som driver DagliBrugsen i Mejdal ved Holstebro.
Gennem årene har den butik kun givet tab for ejerne, og nu er Mårslet og Omegns Brugsforening gået helt ud af det vestjyske eventyr.
I 2021 betalte Mårslet-foreningen 175.000 kr. for at slippe for sine forpligtelser i Mejdal.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.