Sidste år blev margueritterne, ranunklerne og de andre vilde blomster i Byparken fjernet sammen med det høje græs i midten af juni, lige mens blomsterne stod i det fineste flor. Men i år får blomster og græs lov til at stå til senere på året. Først når blomsterne er visnet hen og har kastet deres frø til næste generation, bliver de fjernet. Det oplyser den ansvarlige for kommunens drift af parken, Marie Sommer.
Landmand havde kontrakt
Hidtil har kommunen haft kontrakt med en landmand som havde lov til at tage høslæt til hans dyr i parken mellem Bedervej og Nymarks Alle. Men nu har den pågældende landmand solgt sin gård, og retten til høslæt er ikke givet videre til en anden.
Kritik sidste år
Høslættet sidste år gav anledning til en del kritik fra parkens brugere på Facebook og et kritisk indslag på P4 Østjylland. Kritikken ville næppe være blevet mindre hvis den gamle praksis var blevet fulgt i år hvor kommunen har indledt et større projekt for at få mere biodiversitet på byens parkarealer.
PerH
Fint at der ikke laves høslet i juni, men gøres det så senere? Eller bliver afklippet bare liggende, når engen klippes? Det er uhyre vigtigt at fjerne afklippet og dermed gøre jorden mere næringsfattig, hvis blomsterne skal have en chance for at vinde over græsset.