Bedervej åbner 7 timer dagligt og 8,5 timer om natten

Efter Mårslet Avis tog sagen op i mandags, har kommunen besluttet at lempe fire ugers spærring af Bedervej ved Vilhelmsborg til kun at gælde 2,5 timer om morgenen og 6 timer om aftenen.

Spærringen ved Vilhelmsborg bliver ophævet dagligt kl. 9 - 16 og kl. 22 - 6.30. Trafikanterne opfordres til at være ekstra opmærksomme på heste og personer på vejen.

Spærringen af Bedervej ved Vilhelmsborg døgnet rundt frem til 12. december bliver nu ændret til kun at gælde om morgenen fra kl. 6.30 til 9.00 og om aftenen fra kl. 16.00 til 22.00. Det vil sige at trafikanter kan køre på vejen fra kl. 9 til 16 og igen fra kl. 22.00 til 6.30.
En enkelt dag – 6. december – vil Bedervej slet ikke være spærret.

Det oplyser sagsbehandler Helle Ravn-Sørensen fra Aarhus Kommune. Hun tilføjer at trafikanterne “på det kraftigste anmodes om at være opmærksomme på den risiko, der er forbundet med krydsende heste med ryttere samt øvrige deltagere ved stævnet.” Med stævnet mener hun Vilhelmsborgs julestævne Christmas Show Warm Up.

Sikkerhedsmæssige årsager
Lempelsen af den totale lukning af vejen i fire uger kommer efter Mårslet Avis i mandags tog sagen op og samtidig kontaktede Teknik og Miljø i Aarhus Kommune for at få en forklaring.

Forklaringen er kommet i dag i form af en mail fra Helle Ravn-Sørensen hvor hun informerer om lempelsen og skriver at spærringen skyldes sikkerhedsmæssige årsager “idet der passerer heste og ryttere/personer i et kontinuert flow mellem kl. 6.30 (7.00)  og 22.00 fra 15. november til 12. december.”

Hendes begrundelse for at vejen i første omgang skulle være lukket døgnet rundt, lyder “Vi har før givet tilladelse til lignende arrangement med samme betingelser uden det gav anledning til klager.”

Vil tage erfaringerne op
Avisen har gjort hende opmærksom på at man de tidligere år kunne køre ad Nymarksvej, hvilket blot gav en mindre omvej mellem Mårslet og Oddervej, men at man efter lukningen af Nymarksvej nu kommer ud på en længere omvej når Bedervej er spærret.

Til det svarer Helle Ravn-Sørensen blandt andet: “Vi vil tage erfaringerne fra dette års arrangement med os til næste lignende arrangement på Vilhelmsborg.”

PerH.

5 kommentarer

  1. Det er da dejligt at høre. Jeg kørte dog i dag ved 14-tiden på Bedervej, og jeg kunne ikke passere ved letbaneoverskæringen, der var ikke plads nok mellem chikanerne. Jeg undrer mig til stadighed over, at Vilhelmsborg Ridecenter kan få sine egne færdselsregler, hver gang der sker noget der. Er det fordi, de er en stor skatteyder i kommunekassen.

  2. Forstår nu godt stævnets arrangører, at de gerne vil have spærret for gennemkørsel, når de har store stævner.. Men så havde det været god stil, at det havde været skiltet oppe ved Nymatksvej, så man ikke kører forgæves.

  3. Skiltene viser ikke tidspunkter. Og det er vel skiltene, der gælder – med al respekt for Mårslet Avis

    • Der kom tider på skiltene i dag. Den gamle redaktør var bare hurtigere end skiltemaleren :-).

Skriv kommentar

Your email address will not be published.