Banko i Mårslet trækker folk til fra nabobyer

Efter de faste bankospil i Solbjerg er stoppet, er Mårslet blevet stedet for ugentlige bankospil i Aarhus Syd. Det giver penge i kassen til TMG.

Nu er der hver tirsdag året rundt - bortset fra sommer- og juleferierne - bankospil kl. 19 i skolens kantine, med indgang fra Multihallen.

– Og så er der lige det med jeres telefoner. Hvis en af dem ringer under spillet, koster det en omgang flødeboller til alle i pausen, lyder det advarende fra Robert Christensen.
Siddende på et hjemmelavet podie i hjørnet af skolens kantine giver han en introduktion til aftenens bankospil og andre konkurrencer, herunder også reglen om flødeboller til alle tilstedeværende i salen.
Dem er der cirka 40 af denne anden tirsdag i træk hvor den nystiftede Støtteforeningen TMG har inviteret til bankospil i skolens kantine, med indgang fra Multihallen.

Samlingssted
Lige fra starten er TMG Banko blevet samlingspunkt for bankospillere fra en stor del af området syd for Aarhus. For at spille med skal man for blot 20 kr. tegne et medlemskab, og på medlemslisten står der ikke kun folk fra Mårslet; der er også mange navne fra Odder, Skanderborg, Solbjerg, Tranbjerg, Kolt, Gjesing, Malling og andre steder.

Hygge i hinandens selskab
– Folk kommer for at hygge sig og komme lidt hjemmefra, i det mindste en gang om ugen, forklarede Robert Christensen til avisens bankoreporter inden han satte sig op på podiet for at introducere regler og råbe de numre op som en elektronisk bankomaskine viser på et display i tilfældig rækkefølge.
Indtil sidste år var Fritidscentret i Solbjerg stedet hvor bankospillere fra hele Aarhus Syd området søgte hen. Også her var Robert Christensen med til at organisere spillet.
– Men det lukkede ned fordi hende der primært stod for det, ikke kunne bestride det mere, fortæller han.

Støtteforeningens formand Robert Christensen er glad for at kunne samle folk til en ugentlig hyggeaften der samtidig giver penge til aktiviteter for børn og unge i TMG.

Robert Christensen har over 25 års erfaring med at arrangere bankospil, de fleste af årene i Hampen ved Nørre Snede. Der samler hele tre ugentlige bankospil mellem 350 og 500 spillere per gang, til stor fornøjelse for kassererne i de lokale foreninger som står for spillene.

Seks år i Mårslet
Da spillene stoppede i Solbjerg sidste år, ville Robert gerne fortsætte med at organisere banko, men nu helst i Mårslet hvor han har boet de sidste seks år.
– Jeg kan godt lide at få folk ud af deres lille hjem og blande sig lidt i deres lokalsamfund, forklarer han om sin ganske ulønnede aktivitet.

TMG med på ideen
Han kontaktede TMG som gerne ville være med til at danne en støtteforening til at stå for bankospillene. En stiftende generalforsamling blev holdt, og der blev valgt en bestyrelse med Birgit Hjermind, Rasmus Skovgaard Mathiesen og Robert Christensen selv som formand.
På en ny generalforsamling i Multihallen torsdag 19. januar kl. 19 skal der vælges yderligere fire medlemmer til bestyrelsen.

Banko!
Blot et minut inde i aftenens første spil bliver der råbt Banko! af en spiller bagerst i salen. Et kontroltjek viser at hun har ret; hun har en række fuld, og en gevinst i form af en pakke kød er hjemme. Spillet fortsætter indtil næste spiller råber Banko!, nu ved en fuld plade. Det udløser en lidt større kød-gevinst.

Lokale sponsorer
Kødgevinsterne bliver leveret af SuperBrugsen, mens Rema 1000 leverer vin, kaffe og chokolade til vinderne af andre konkurrencer i løbet af aftenen. Begge lokale butikker giver en god rabat som sponsorat til Støtteforeningen TMG. De gode rabatter bidrager til at sådan en aften med cirka 40 spillere giver et overskud på omkring et par tusinde kroner.

Penge til TMG’s afdelinger
På årsplan håber Robert at der vil komme mellem 70.000 og 80.000 kr. i overskud. De penge vil blive delt ud efter ansøgninger fra de forskellige afdelinger i TMG. Eksempelvis kan et hold drenge eller piger få betalt leje af en bus hvis de skal ud til et stævne.

Flere visioner
Men visionerne går videre end det.
– Vi vi også gerne lave små koncerter og andre arrangementer. Blandt andet planlægger vi en koncert med et kor fra Rude Strand i løbet af foråret. Og vi drømmer om større arrangementer med spisning og underholdning. Det kan blive et rigtigt halbal med 400 – 500 mennesker.
– Der kan også blive noget med juletræsfest i hallen med underholdning for børnene og gløgg og æbleskiver til de voksne, lyder Roberts tanker.

Kvalitetstid med mormor

Jeanette Verdelin sammen med sin mormor Eva Nielsen og mormors nabo Grete Thomasen.

– Jeg kommer her for hyggens skyld, og for at få noget kvalitetstid sammen med min mormor, siger Jeannette Verdelin.
Hun bor i Hørning, men i aften er den unge kvinde taget til Mårslet for at gå til banko sammen med sin mormor Eva Nielsen (i blå trøje) og dennes nabo Grete Thomasen (i sort trøje).
For Eva og Grete er turen hen til Multihallen ikke så lang, for de bor i Battrup.
I flere år gik alle tre fast til banko i Solbjerg, men efter det stoppede, har de som en del andre flyttet den ugentlige bankoaften til Mårslet.

Ingen frygt for konkurrence i Folkehuset
Udover det nye initiativ fra Støtteforeningen TMG bliver der i Mårslet også spillet banko i Folkehuset. Her er det dog kun en gang om måneden at brugerrådet arrangerer det populære spil.
De nye tirsdags-bankoaftener i Multihallen/kantinen kunne måske give frygt for konkurrence i Folkehuset. Men sådan ser brugerrådets næstformand Else Svendsen ikke på den nye bejler til bankospillernes gunst.
– Personligt tror jeg ikke det bliver en konkurrent til os. Det er mest stamkunder der kommer til bankospil i Folkehuset, og jeg går ud fra at de vil blive ved med at komme, siger hun.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.