Bålfri Sankt Hans ved Giber Å

Giber Å Kulturdage indbyder til Sankt Hans fest ved træudskæringerne neden for den gamle dæmning ved Vilhelmsborg.

Billede fra Giber Å Kulturdages Sankt Hans fest i 2022. Foto: Ole Jakobsen/JakobsenImages.dk

Selv om Østjyllands Brandvæsen har udstedt forbud mod bål i denne tørre tid, kan man godt komme til Sankt Hans aften i morgen, fredag den 23.
Foreningen Giber Å Kulturdage holder nemlig fast i sin nye tradition med at invitere til åbent Sankt Hans arrangement på den åbne plads med de udskårne træstammer ved Giber Å, lige neden for den gamle dæmning ved Vilhelmsborg.

Sækkepibe og rock’n’roll
Arrangementet begynder kl. 19, og Giber Å Kulturdage skriver i en invitation på Facebook:
“Musikken leveres af Danmarksmester i sækkepibe Thomas Whitelaw Christensen og rock’n’roll-duoen Rasmus Mogensen og Frederik Thygesen, og kunstner, erhvervsmand og fritænker Jesper Lode holder båltalen.”
Der er gratis adgang.

Optimisme
I invitationen hedder det optimistisk at “Hvis ellers vejret og beredskabsstyrelsen tillader det, vil der være et mindre bål på bålpladsen, og har man ønske om at lave snobrød eller riste skumfiduser, så medbring selv det fornødne.”
I skrivende stund (torsdag) er der dog ikke udsigt til mere regn inden fredag aften og dermed heller ikke udsigt til at forbuddet mod bål og anden form for åben ild vil blive lempet. Men musik og taler kommer der!

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.