Alle er enige: Bedervej er farlig for svage trafikanter, men intet sker

Der er lange udsigter til en sti ved populær løbe-, gå- og cykelrute.

I dette sving på Bedervej kan bilister ikke se om der kommer biler imod dem når de overhaler en motionsløber. Det har Jytte Weihrauch konstateret mange gange. Foto: Johannes Reimer.

– Vejen er smal, og den drejer uoverskueligt. Bilister kan ikke se cyklister eller løbere og fodgængere før svinget. Oven i købet er der til tider tæt trafik, og når der kommer biler i begge retninger, bliver det decideret farligt for de svage trafikanter.
Sådan advarer Jytte Weihrauch om situationen på Bedervej mellem Mårslet og Vilhelmsborg. Hun ved hvad hun taler om, for som motionsløber bruger hun vejen mindst et par gange om ugen.

Endnu flere cyklister og fodgængere på vej
Jytte Weihrauch bor selv ved Bedervej og ser at mange bilister kører relativt hurtigt på strækningen. Hun har skrevet til Mårslet Fællesråd for at bede rådet presse på over for kommunen for at få en sti langs vejen.
– Jeg kunne godt droppe Bedervej og i stedet løbe på stien langs Giber Å til Vilhelmsborg, men jeg gider ikke løbe samme vej ud og hjem. Desuden er der faktisk mange der går, løber eller cykler på vejen, og der bliver jo endnu flere når folk i Mårslet først begynder at tage på vandreture rundt i de 300 hektar ny natur der er på vej. Behovet for en sti bliver endnu større i de nærmeste år, siger hun.

Længe næret ønske
Bedervej har i årenes løb flere gange været diskuteret mellem fællesrådet og Aarhus Kommune.
F.eks. besluttede fællesrådet både i 2010 og 2011 at kæmpe for en sti langs vejen fra Mårslet ud til baneoverskæringen.
Og i dag er formanden for fællesrådets trafikudvalg, Thorkild T. Clausen enig i, at Bedervej er farlig for de bløde trafikanter:
– Den er blevet markant farligere fordi kommunen har ladet græsset vokse højt i rabatten. Det er et dilemma fordi man skal vælge mellem biodiversitet og trafiksikkerhed, men efter min mening kunne de klippe græsset der hvor det bliver farligt for trafikanterne.

Langt nede på kommunens liste
Trafikformanden er dog ikke parat til igen at rejse et ønske om trafiksikring af Bedervej over for kommunen:
– Vi har fremført ønsket for godt et år siden, men den står langt nede på kommunens prioriteringsliste.
Jytte Weihrauch siger hun ikke nødvendigvis kræver en dyr forkromet løsning. Hun ville være tilfreds med en lille trampesti langs Bedervej.
Det ønske er Thorkild T. Clausen dog også skeptisk over for.
– Der er dårligt plads til en trampesti fordi der ligger huse tæt på vejen. Jeg ville gerne have en sti, men jeg kan ikke se nogen mulighed lige med det samme.

johs

2 kommentarer

  1. Man kunne jo lave 40 km/t hastighedsbegrænsning.
    Det ville måske også få flere til at vælge Giber Ringvej.

    Aarhus kommune har kæmpe fokus på mobiliteten – med fokus på prioritering af blød fossilfri trafik frem for biler OG på let adgang til naturen
    Der bliver næppe et bedre tidspunkt for at få en blød løsning end nu.

  2. Nu er det jo ikke alle, der ønsker som Aarhus Kommune. Derfor må rådet være at undlade at bruge Bedervej til motionsprojekter og i det mindste få klippet vejsiderne i bund, så oversigtsforholdene bedres. I øvrigt kan man fint komme til og fra Vilhelmsborg af de gode stier, Mårslet i forvejen har.
    Dermed ikke sagt, at det ikke kunne være dejligt med en sti. En fartbegrænsning løser ikke problemet med løbere, der mener, det er hensigtsmæssigt at løbe på vejene, når oversigtsforholdene er dårlige.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.