Årlig spænding om Midsommerfesten

Arrangørerne krydser fingre for stor tilslutning og et overskud som kan give økonomisk sikkerhed for en fortsættelse af traditionen.

Fra Midsommerfesten 2023. Foto: Johannes Reimer.

Arrangørerne af Midsommerfesten på lørdag glæder sig til endnu en dejlig dag med levende musik, konkurrencer og hygge for hele familien om eftermiddagen og fest og farver for de voksne om aftenen. Se programmet i den lyserøde boks forneden.
Men igen i år det også med en vis spænding de ser frem til dagens og aftenens forløb.
Vil der komme så mange feststemte mennesker med så stor købelyst i baren at arrangementet løber økonomisk rundt, ja helst giver et overskud som kan være med til at give et økonomisk fundament for en midsommerfest igen næste år, og næste år, og… ?

Spænding hvert år
Medlemmerne af Group 8320, som arrangerer festen, er efterhånden blevet vant til at der hvert år er spænding om hvorvidt Midsommerfesten overhovedet bliver til noget, og hvordan det hele kommer til at gå.
Men selv om spænding kan være godt, vil Group 8320 i dette tilfælde gerne have lidt mindre af den og et lidt mere sikkert fundament under festen fremover.

Begyndte i 2018
Der stod 2018 i kalenderen da Group 8320 første gang arrangerede fest i Mårslet ved midsommertid, og i 2019 blev succesen gentaget. Men så kom der to corona-år og gjorde det umuligt at samle folk i festligt lag.
Og det første år efter corona – i 2022 – måtte Group 8320 lide den tort at aflyse på grund af for ringe tilslutning.
Igen i 2023 og i år var aflysning en truende mulighed, men begge gange lykkedes det at nå op på det nødvendige antal solgte billetter.

Store faste udgifter
Problemet er at der er store faste udgifter som skal betales uanset om der bliver solgt få eller mange billetter, forklarer Casper Hauge og Michael Haas fra Group 8320.
Faktisk skal der 100.000 kr. i kassen bare for at betale for leje af telt og toiletter, DJ med mere, og det uanset hvor mange billetter der bliver solgt.
Hele eftermiddagen er der gratis adgang til festpladsen ved hallerne, kun til aftenfesten kræves der billet.

Halvdelen går til maden
Af billetprisen på 195 kr. for voksne går de 100 kr. til betaling af maden, og tilbage er kun 95 kr. til de faste udgifter.
Der skal ikke meget hovedregning til at regne ud at kun med et pænt overskud på barsalget, festens eneste indtægt ud over billetsalget, kan arrangementet løbe rundt.
Ellers skal der sælges over 1000 billetter, og det er urealistisk, har de seneste år vist.

Underskud sidste år
– Sidste år solgte vi 550 billetter. Men selv om vi udlukkende har fået positiv feed back på festen sidste år, har vi i år indtil videre kun solgt lidt over 450 billetter, fortæller Casper Hauge.
Billetsalget fortsætter dog helt frem til lørdag, så salgstallet kan stadig komme højere op.
Hvis det ikke sker, kan resultatet blive et underskud lige som sidste år. Da gav selve arrangementet et minus på cirka 15.000 kr. Heldigvis blev underskuddet dækket af donation fra en fond.

Vil lave fest for hele byen
– Det vi vil, er at lave en stor fest for hele byen. Det er omdrejningspunktet for det hele. Men for at kunne gøre det, skal vi have opbygget et økonomisk fundament så der fremover er noget at stå imod med hvis indtægterne af en eller anden grund svigter, eller udgifterne bliver større end forventet, siger Michael Haas.
Af samme grund vil et eventuelt overskud i år ikke gå ind i Group 8320’s almindelige kasse men blive puttet i en særlig pulje til fremtidige Midsommerfester.

Bidrag fra andre
Group 8320, som er et netværk kun for mænd, er glad for at andre lokale gode kræfter bidrager til Midsommerfesten.
For eksempel ved at kvinde-netværket Mårslet Mingler sørger for at byens børn og unge får en fed fredag, at duoen Waterfahl og Just Dance Studios henholdsvis spiller og giver danseopvisning lørdag eftermiddag og ved at Superbrugsen hjælper med kølerum og logistik.

Ønsker flere frivillige
Men Group 8320 vil også gerne have flere frivillige inddraget i planlægning og afvikling af festen. Indtil videre er alle opgaver blevet udført at de lidt over 30 medlemmer af Group 8320, så alle er hårdt spændt for.
Det er dog ikke så ligetil at finde en model for hvordan flere frivillige kan inddrages.
Group 8320 ønsker ikke at have flere medlemmer end netværket har i dag, så nye frivillige til Midsommerfesten skal organiseres på en anden måde.
– Måske skal der oprettes en ny forening som kun har til formål at arrangere Midsommerfest og hvor alle kan blive medlemmer. Det er noget af det vi overvejer, fortæller Casper Hauge.
Hvad der ikke er nogen overvejelser om, men ligger helt fast, er at alle kan deltage i festen på lørdag, og alle børn og unge kan komme til Fed Fredag.

PerH.

Fed fredag og festlig lørdag

Fed Fredag for børn og unge
Kvindenetværket Mårslet Mingler sørger igen i år for at byens yngste generation kan få en fed fredag dagen før selve Midsommerfesten.
Fredag 14. juni begynder festlighederne i teltet på P-pladsen ved hallerne kl. 17. Mr Swing King spiller, og der bliver lege og konkurrencer, snacks og sodavand.
Indtil kl. 19 er det mest for de mindre børn, derefter fortsætter festen med musik og dans for de større børn og de unge frem til kl. 21.30.
Billetter a’ 30 kr. og klippekort til sodavand og snacks kan købes på NemTilmeld.
Se også opslag om Fed Fredag i Facebookgruppen Midsommerfest i Mårslet.

Midsommerfest i to etaper
Lørdagens fest på P-pladsen foran Multihallen og Mårslet-Hallen forløber i to etaper.

Om eftermiddagen er der gratis adgang. Her er programmet:
12.00 Pladsen åbner; baren, vinbaren, kaffebaren, popcorn, slush ice og hoppeborg.
12.00 Foodtrucks sælger frokost.
14.00-16.00 Live musik ved Waterfahl.
14.00-16.00 Road of the Year (hiv naboerne med og dyst mod resten af byen).
16.00-16.30 Just Dance Studios giver danseopvisning i teltet.

Anden etape er aftenfesten i teltet. Her kræves der billet som kan købes via NemTilmeld.
Aftenens program lyder:
18.00-20.00 Aftensmaden serveres i foodtrucks
18.00-20.00 DJ’en spiller lounge musik
21.00-02.00 Drinks Baren er åben
22.00-02.00 DJ’en sætter mixerpulten i partymode
02.00 Tak for i år

Find flere informationer i Facebookgruppen Midsommerfest i Mårslet.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.