7.b har samlet 211.720 kr. ind til at knække cancer

Som støtte til en kræftramt klassekammerat har 7. b på Mårslet Skole skaffet en mindre formue til indsamlingen Knæk Cancer.

Det gode sammenhold i 7.b er blevet endnu bedre under indsamlingen til Knæk Cancer, fortæller Jens Boeriis og Nicolaj Conrad. Fredag var der godt gang i uddelingen af popcorn og softice fra klassens bod foran Superbrugsen.

Opdatering 1. november – beløb øget med næsten 49.000 kr.
Da artiklen herunder blev lagt på nettet lørdag 30. oktober lød det indsamlede beløb på 163.033 kr. Frem til mandag 1. november er der kommet yderligere 48.687 kr. ind på 7.b’s konto så den nu er oppe på 211.720 kr.

Der var fuld tryk på popcorn- og softicemaskinerne på pladsen foran Superbrugsen da eleverne i 7.b på Mårslet Skole fredag eftermiddag havde gang i deres sidste aktivitet i forbindelse med indsamlingen Knæk Cancer.

Egentlig skulle boden med popcorn og softice først være åbnet kl. 14.30, men allerede kl. 14 stod de første utålmodige kunder – en flok livlige teenagedrenge – i kø. Og så gjaldt det bare om at få strøm på produktionen.

Både popcorn og softice blev uddelt gratis til børn i alle aldre; til gengæld blev alle modtagere og deres forældre opfordret til at donere et beløb til 7.b’s konto på landsindsamlingen Knæk Cancer.

Baggrunden er den triste at en af eleverne i klassen, Oliver Riise Schleimann-Pedersen, er hårdt ramt af kræftsygdommen leukæmi og derfor ikke har været i skole siden sommerferien.

Har indsamlet 16 gange mere end forventet
For at støtte Oliver har hans klassekammerater gennem den seneste måneds tid samlet penge sammen til Knæk Cancer, en indsamling organiseret af Kræftens Bekæmpelse og TV2.

– Pengene går til forskning i kræft og støtte til patienterne og deres familier og andre gode ting, sagde en af eleverne i 7.b, Jens Boeriis, da Mårslet Avis mødte ham ved klassens bod fredag.

Hans klassekammerat Nicolaj Conrad fortalte:
– Vores første mål var at samle 10.000 kr. sammen. Det nåede vi på en uges tid, og så satte vi 150.000 kr. som nyt mål.

Mindre end et døgn senere viser et kik på 7. b’s del Knæk Cancers hjemmeside at også det nye mål er blevet overhalet af indsamlingens succes. Mere end 16 gange det oprindelige mål – helt præcist 163.033 kr. – lød det foreløbige resultat lørdag 30. oktober kl. 11.30.
Mandag 1. november er beløbet steget yderligere til 211.720 kr,

Stærkere sammenhold
7.b har haft gang i en række aktiviteter for at samle de mange penge sammen. Eleverne har solgt kager, indsamlet pant-flasker, gået ture med hunde og meget andet for at få folk til at støtte den gode sag. Trods den triste baggrund har det også været en god oplevelse for klassen.

– Vi havde også et godt sammenhold før det her, men nu er sammenholdet blevet endnu bedre, fortæller Nicolaj Conrad.
– Alle i klassen har været med i det. Det er også godt at vi ved hvad pengene går til, supplerer Jens Boeriis.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.