7-årige Ellen løber stærkt for ny legeplads

600 elever fra Mårslet løber for at skaffe sponsorpenge til delvis betaling for en ny legeplads ved skolen. Den gamle legeplads blev slidt ned og er fjernet efter få år

Ellen Toft Hesselvig varmer op til sponsorløbet "Løb for en legeplads" på Mårslet Skole. Foto: Johannes Reimer.

Næsten 80.000 kr. løbet ind
OPDATERING 25. OKTOBER 2023.
Takket være sponsorer og andre bidragsydere lykkedes det børnene at samle 79.687 kr. ind da de løb for den nye legeplads.
“Det er helt fantastisk og langt mere, end vi turde håbe på. Vi kan slet ikke få armene ned! Tak!” har skoleleder Inge Pedersen skrevet ud til forældrene.

Fredag i denne uge skal Ellen Toft Hesselvig på hårdt arbejde. Pulsen kommer op på 160 hjerteslag i minuttet – eller højere endnu. Jo hurtigere og længere hun løber, jo større er chancerne for at få en ny legeplads ved Mårslet Skole.
Den 7-årige elev i 2.klasse vil sammen med 600 kammerater deltage i skolens motions-event ”Løb for en legeplads” hvor elevernes familie, venner, naboer etc. har lovet at være sponsorer. For hver runde den enkelte elev løber, vil sponsoren støtte med et beløb efter eget valg.
– Jeg har lavet aftale med 13 forskellige sponsorer. Men der er plads til flere endnu, og jeg ved jo ikke hvor mange runder jeg kan klare, siger Ellen.

Hårdt tiltrængt ny legeplads
Meningen er at rejse penge til en ny legeplads i området mellem fodboldbanerne og skolen, og det er hårdt tiltrængt, fortæller pædagogisk leder i SFO og indskolingen, Malene Trebbien.
– Når 600 børn løber, håber vi at sætte fokus på at vi savner den legeplads. Den er for hele byen og bliver brugt alle ugens dage.
– Vi satser også på at børnene kommer til at føle et ejerskab til legepladsen når de selv har skaffet en del af pengene til den, siger Malene Trebbien.

Gamle legeplads holdt ikke længe
Det er kun fem år siden at Mårslet Skole kunne indvie en ny naturlegeplads på samme område, men den blev slidt ned alt for hurtigt, og de fleste af legeredskaberne er nu fjernet.
– Den var ikke så holdbar. Flere træting gik i stykker, og der var nok ikke taget højde for at flere hundrede børn brugte den, siger skoleleder Inge Pedersen.
Den gamle og nu næsten forsvundne legeplads blev lavet af forskellige håndværkere, og arbejdet blev styret af en projektleder der nu har fundet et andet arbejde.

Ny legeplads koster 1 mio.kr.
– Denne gang skal vi have en legeplads som er knap så fancy, men til gengæld virker og kan holde til belastningen, understreger skolelederen.
Skolen regner med at det nye legeområde vil koste omkring én mio. kr., og det er kun en del af beløbet som kommer fra motionsløbet på fredag. Håbet er at den kan stå færdig efter skoleferien næste år.
– Jeg håber der kommer en rutsjebane, for det har vi ikke nu, siger Ellen.

Alle kan støtte
Alle kan støtte Indsamlingen til ny legeplads – også selv om de ikke er sponsorer. Støttebeløb kan overføres via Mobile Pay-nummeret 5461ZS som styres af Mårslet Skole.

Johs.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.