35 mårslettere tog skraldet

Mindst 73 kg affald blev fjernet fra fortove og vejrabatter på den 25. og allersidste Hold Mårslet Ren dag lørdag.

Traditionen tro begyndte Hold Ren dagen med et par velvalgte ord og samling omkring et bord med kaffe og rundstykker.

Solen skinnede i det friske forårsvejr da de sidste mange års primus motor for Hold Mårslet Ren dagen, Jørgen Brandt Andersen, lørdag formiddag sagde velkommen til de fremmødte. Dem var der 36 af, viste en løselig optælling, fordelt på 30 voksne, fem børn og en enkelt hund.

Også langs indfaldsvejene blev der samlet henkastet affald. Her er det langs Bedervej.

Så vidt denne skribent og en række kilder husker, er deltagerne faktisk altid blevet tilsmilet af godt vejr den formiddag i løbet af foråret hvor der er blevet indkaldt til fælles affaldsindsamling langs de større veje i Mårslet.
Således også i år, hvor der lige så traditionelt blev budt på kaffe og en bid brød på pladsen foran SuperBrugsen inden deltagerne fik uddelt affaldssække og gribetænger.

Og så var det ellers ud på gåben og samle henkastet affald fra fortove og vejrabatter langs alle byens lidt større færdselsårer, inklusive indfaldsvejene.

For sidste gang
Som tidligere omtalt her i avisen, var årets Hold Mårslet Ren dag den allersidste. Arrangørerne har besluttet at stoppe af den glædelige årsag at der i dag ikke er nær så meget at komme efter som førhen når det gælder henkastet affald.

Dagens høst blev samlet i en trailer og kørt til kommunens genbrugsplads i Malling.

I de første af de 25 år som traditionen har holdt, var der brug for en mindre kortege af trailere til at køre det indsamlede skrald til kommunens containerplads; men de seneste år har opgaven kunnet klares af en enkelt trailer.

73 kg indsamlet, plus det løse
Således også i år, hvor den samlede høst af tomme dåser og flasker, cigaretskod, papirstumper, halvrådne håndklæder, plastik-urtepotter og hvad der ellers kan ligge langs en vej, blev opgjort til 73 kg.
Dertil skal der dog lægges et ukendt antal ekstra kg som indsamlerne ikke fik rapporteret til Jørgen Brandt da han gjorde regnskabet op. Det gjorde han mens dagens deltagere hyggede sig med hinanden, en hot dog samt en øl eller sodavand efter overstået dåd.

Jørgen Brandt Andersen har været tovholder på Hold Mårslet Ren dagen i adskillige år. Før ham var det Else Marie Hulemose som tog ansvaret på sig.

Lidt vemodigt
Selv om det er på en glædelig baggrund, er det så ikke lidt vemodigt at Hold Ren dagen nu stopper efter så mange år? lød avisens spørgsmål til Jørgen Brandt da arrangementet var ved at slutte. Hans svar lød:
– Joh, det er da lidt vemodigt. Der har altid været sådan en god stemning når vi har mødtes, og folk er kommet med engagement og godt humør. Vi har også altid fået en god snak med hinanden undervejs. Ikke mindst har det været godt at snakke med de børn der har været med; det er jo vigtigt at få dem med i sådan noget.

Men det er måske også lidt en lettelse ikke at skulle stå for det mere, efter så mange år?
– Også det, ja. Som der var en der skrev i en anden forbindelse på Facebook forleden, så havde han nu været med i en fritidsaktivitet i 10 år, så nu ville han gerne noget andet.
– Der skal fornyelse til en gang imellem, og det kan være der kommer nye folk med nye ideer, og så er det godt, svarer Jørgen Brandt med et smil.

Pudsigt nok blev vejret mærkbart koldere, en mørk sky kom drivende, og sågar begyndte der at falde enkelte snefnug mens resterne fra hot dogs serveringen blev pakket sammen og traileren med affald kørte væk. Men da var Mårslet også gjort ren og deltagerne gået hjem.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.