13-årige Sofie Lildballe: Megafedt at køre EM

- Megafedt, siger Sofie Lildballe om det at køre mod Europas bedste ungdomsryttere. Foto: Privat

13-årige Sofie Birk Lildballe kørte cykelløb flere niveauer højere end hun er vant til fra Mårslet da hun for et par dage siden stillede op ved Europamesterskaberne for ungdomsryttere.

– Det var megafedt, fortæller den unge mountainbike-kører i telefonen fra Italien, hvor mesterskaberne blev kørt over flere dage.

Sofie og hendes familie vidste på forhånd at hun ikke ville få medaljer – dertil er konkurrencen for hård, og hun er blandt de yngste i aldersgruppen under 15.
– Jeg synes det gik godt, og jeg har lært meget. Der var mange flere ryttere end jeg er vant til, og især første runde var kaotisk fordi der var kamp om at komme frem i feltet.

Kæmpede sig frem i feltet
I disciplinen cross-country, som er en traditionel mtb-rute, startede Sofie som nr. 52.  Der var en del krævende passager, men den slags passer Sofie Lildballe godt fordi det tekniske er en af hendes stærke sider. Hun kæmpede sig op gennem feltet og sluttede som nr 40 af 64 ryttere.

Teknisk krævende passager passer Sofie Lildballe godt. (Foto: Privat)

Mange tilskuere
I en enkeltstart på 700 meter blev Mårslet-pigen nr. 124 af 142 ryttere, og i et stafetløb sammen med to danske drenge blev hendes hold nr. 85 af 136.
– Det var også fedt at der var så mange tilskuere. Det er vi ikke vant til hjemmefra, siger hun.

Johs.

Læs også den tidligere artikel om Sofie Lildballes deltagelse ved EM.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.